سیمای جغتای {جُغَه تای. یعنی تیرانداز} www.joghatay1414.ir

 

 

 

 

 

 

 

معرفی تصویری طبیعت وشهر جغتای. هرکه را مهر وطن در دل نباشد کافر است معنی حب الوطن فرموده پیغمبراست !



۳۶ طرح به مناسبت هفته دولت در جغتای آماده بهره‌برداری شد

ایرنا- ۳۶ طرح عمرانی، خدماتی، صنعتی و کشاورزی با صرف هزینه ۱۰۰ میلیارد ریال در شهرستان جغتای آماده بهره‌برداری در هفته دولت شد.

فرماندار جغتای روز پنجشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا افزود: این طرحها در حوزه‌های مختلف جهاد کشاورزی، صنعت و معدن، کمیته امداد، بهزیستی، دهیاری‌ها و مخابرات است.
مرتضی محبی فر افزود: هفته دولت فرصتی ارزشمند برای بیان دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت است تا آگاهی و شناخت مردم از خدمات درخشان انقلاب اسلامی ایران بیشتر شود.
وی اضافه کرد: در شرایط جنگ اقتصادی و رسانه‌ای دشمن انعکاس خدمات نظام و دولت نقش مهمی در افزایش اعتماد سرمایه اجتماعی و امید آفرینی در فضای جامعه دارد.
فرماندار جغتای با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: دولتمردان و مدیران نظام اسلامی باید در تمام زمینه‌ها شهیدان رجایی و باهنر را الگوی خود در خدمتگزاری به مردم قرار دهند.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری جغتای در ۳۵۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
 

 

 

هایپرسن:فروشگاه مدرن مواد غذایی و بهداشتی تو ومن جغتای:تقاطع خیابان کشاورز باخیابان امام خمینی :چهار راه سرچشمه
 

فرماندار: هیچ سرمایه‌گذاری نباید در جغتای خراسان رضوی معطل بماند

شماره تماس فرمانداری جغتای : 1-45622470-051

شماره فکس : 45622472 - 051

پست الکترونیک : fjoghatay@khorasan.ir

آدرس شبکه دولت : far-joghatai@kh-razavi.dolat.ir

 

 فرماندار: هیچ سرمایه‌گذاری نباید در جغتای خراسان رضوی معطل بماندایرنا- فرماندار شهرستان جغتای واقع در خراسان رضوی با تاکید بر تسهیل در صدور مجوزهای تولید گفت: هیچ سرمایه‌گذارای نباید در این شهرستان معطل بماند.

مرتضی محبی فر روز سه شنبه در حاشیه بازدید از ناحیه صنعتی جغتای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شهرستان در حوزه‌های مختلف به ویژه معادن و کشاورزی ظرفیت‌های فراوانی دارد که نیاز به سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری آنها احساس می شود.
وی با اشاره به وی اینکه فرمانداری جغتای از تمامی ظرفیت خود برای جهش تولید استفاده می کند ادامه داد: دستگاه‌های اداری نیز با برداشتن موانع پیش رو برای جذب سرمایه گذاران تلاش کنند.
فرماندار جغتای گفت: عمده موانع و مشکلات واحدهای تولیدی این شهرستان صدور مجوز، تاخیر در روند پاسخگویی به استعلام‌ها و جذب تسهیلات بانکی برای توسعه است.  
محبی فر افزود: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی جغتای مشخصات ۱۰ معین اقتصادی برای فعالیت در این شهرستان  ثبت شده و ۱۱ طرح با مبلغ ۲۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال نیز تاکنون برای اشتغال ۳۳ نفر محقق شده است.
۲۴ هزار و ۸۵۰ هکتار از زمینهای جغتای زیر کشت محصولاتی همچون گندم، جو، کلزا، چغندرقند، ذرت و هندوانه است و همچنین معادن کرومیت، سنگ لاشه و سنگ آهک برخی از معادن فعال در این شهرستان  است.

مرکز شهرستان ۴۸ هزار نفری جغتای در فاصله ۳۲۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است. ۵۶ روستا دارد و ۳۹ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاهای آن هستند.

هایپرسن:فروشگاه مدرن مواد غذایی و بهداشتی تو ومن جغتای:تقاطع خیابان کشاورز باخیابان امام خمینی :چهار راه سرچشمه
 

توزیع غذای متبرک در جغتای .سفره غذای گرم امام رضا (ع) در جغتای پهن شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مسوول کانون خادمیاران رضوی شهرستان جغتای در اینباره گفت: تعداد ۵۰۰ پرستوزیع غذای متبرک در جغتای غذای گرم به وسیله خودرو سردخانه دار از مهمانسرای آستان قدس رضوی به جغتای ارسال شد.

موسی الرضا سپهری افزود: از این تعداد، ۸۰ پرس غذا با حضور نماینده، ولی فقیه و امام جمعه شهرستان، فرماندار و مسوولین محلی در بین مدافعان سلامت و بیماران و همراهان آن‌ها در بیمارستان ۶۴ تختخوابی حضرت، ولی عصر (عج) جغتای توزیع شد.

وی ادامه داد: همچنین تعداد ۳۰۰ پرس به روستای کهنه در بخش مرکزی جغتای و تعداد ۷۰ پرس بین پرسنل خدماتی و ۵۰ پرس بین نیازمندان شهر جغتای توزیع شد.

از ابتدای شیوع بحران کرونا طی دو مرحله غذای گرم به تعداد ۸۰۰ پرس توسط آستان قدس رضوی در شهرستان جغتای توزیع شده است.

عکس از: حنیف پور
 
 
 
 
 
هایپرسن:فروشگاه مدرن مواد غذایی و بهداشتی تو ومن جغتای:تقاطع خیابان کشاورز باخیابان امام خمینی :چهار راه سرچشمه
 

نوجوان تونسی که پیامبر اسلام شد!!! به همراه آلبوم عکس !

https://saadipour.persianblog.ir/Rqe9vmXl6gCeD6BxAWak-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%A8%D8%B1-%D9%88-%D9%BE%D8%B3%D8%B1%D8%A8%DA%86%D9%87-%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%86%D8%B3%DB%8Chttps://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87_%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AFhttps://www.tabnak.ir/fa/news/137413/%D8%B9%DA%A9%D8%B3-%D9%86%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%8A-%D8%B1%D8%B3%D9%88%D9%84-%D8%AE%D8%AF%D8%A7-%D8%B5-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%AC%D8%A7-%D8%A2%D9%85%D8%AF%D9%87http://anti-shayee.blogfa.com/post/138

*عکس شماره 1 عکس شماره 2

به نام خدا

ای بسا که گهی پیش می آید که دروغ چنان راست می نماید که اگر تمام علما و حکما عقل در عقل سازند نتوانند دروغ را رسوا نمایند! براستی چرا چنین است؟ برای روشن شدن موضوع به این مثال توجه فرماید اگر لیوانی پر از آب بر زمین تشنه ای ریخته شود چنان بالفور جذب گردد که جمع نتوان کرد! . اما اگر همین آب بر روی زمین آبناکی! ریخته میشد ای بسا که ممکن بود مقدار کثیری از آنرا باز گرداند هرچند گل آلود. داستان جذب حداکثری شایعه و دروغ در اجتماعی بستگی به میزان عطش و جذبناکی آن اجتماع برمیگردد هرچه شور و شوق ملتی برای دریافت پیامی شدیدتر باشد سرعت جذب شایعه و دروغ بالاتر خواهد بود ! حال میخواهد مثبت باشد یا منفی . وقتی جامعه ای دلتنگ موضوعی است .براحتی بدنبال جذب است فرق نمی کند منبع آب چه باشد! .موضوع بر طرف کردن عطش است! یکی از موضوعاتی که در جامعه ما کشش داشته و دارد تمثال و تصویر پیامبر و ائمه هدی است .علیرغم آنکه  نگارگری از موجود ذی روح در اسلام حرام است! ولی ملت مسلمان شاید تحت تاثیر عیسویان که در و دیوار معابدشان را به تصویر حضرت عیسی و مادرش منقوش کرده اند  نیز دوست دارند با ورود به معابد و مقابر بزرگان دینی خویش با تصویر و تمثال آن بزرگوران روبرو شده و حظ بصری و معنوی ببرند! ولی چون تصویر گری در اماکن مقدسه ممنوع بوده در همیشه تاریخ اسلام .مسلمین این آرزو را از مقابر و معابد به درون خانه خویش برده و منتظر ریزش آبشار آرزویشان بودند! تا کام تشنه شان را ملموس و ملحوض سازند! .

گفتنی است یکی از دلایل تحریم نگار گری و نقاشی از انسان و حیوانات صاحب روح ترس اسلام از تکرار تاریخ و آغاز مجدد بت پرستی است زیرا به روایت تاریخ بت پرستی از آنجا آغاز شد که یکی از انبیای الهی درگذشت .بعد از درگذشت وی مشتاقان و علاقمندان حضرتش در کنار خانه وی گرد می آمدند و به یاد ایام وصل اشک می ریختند.شیطان که دید وقت بذر پاشی است در قالب پیرمردی بر روی دیوار خانه پیامبر نگاره ای از آن حضرت برکشید تا مردم همچون گذشته با تصویر پیامبر عطش اشتیاق را سیراب سازند چون مدتی بگذشت .ابلیس با ساخت مجسمه ای از آن حضرت به مشتاقان گفت چرا زحمت می کشید هر روز به اینجا می آیید این مجسمه ها را بگیرید و بخانه ببرید تا پیامبرتان دایم در جلو چشمتان باشد! عاشقان را این پیشنهاد خوش آمد و بدین سان مجسمه آن حضرت جایگزین تمثالش گشت .بمرور زمان که نسلهای گذشته در گذشتند نسلهای خلف همانند عصر ما دچار دگردیس افکار شده و مجسمه پیامبر را بعنوان خدا به پرستش گرفتند! بدین سان بت پرستی رواج یافت لذا اسلام بخاطر از بین بردن ذی مقدمه نگارگری را تحریم کرده است.

برمی گردیم به بحث تمثال بزرگان دینی .چون این خلا در ذهنیت محبین بود اگر کسی تمثالی و تصویری می ساخت که به آن بزرگوران نسبت داده می شد بلافاصله در قلوب عامه و حتی خواص! گرچه پنهانی جای می گرفت! .بعد از اینکه آن غلظت برخورد با نگارگری در قرون میانه اسلامی از بین رفت .ابتدا مینیاتور و سپس نقاشی قهوه خانه ای در ایران باب شد.نقاشان را خوشایند بود که گریزی هم به موضوعات پرطرفدار مذهبی بزنند از جمله رسم تصاویر از پیامبر و اولیاء.با توجه به اینکه یکباره نمی شد سراغ پیامبر و امامان رفت .بنظر میرسد ابتدا نگار گری از اهل بیت شروع شدکه همگی در یک قاب ظاهر شده بودند! صورت پیامبر و اهل کساء بصورت هاله نورانی رسم می شد تا جامعه و علما اصل داستان را بپذیریند سپس در مرحله بعد حضرت عباس که دلاور محبوب و یل دشت کربلا بود و از سویی امام معصوم هم نبود صاحب تصویر شد و در مراحل بعد سایر امامان .جای خالی تصویر پیامبر عظیم الشان اسلام در این آلبوم خانوادگی امت خالی بود! و کسی را جرات رسم نگاره ایشان در بزرگسالی نبود! تا اینکه  کارت پستال اروپایی که منبعث از عکس یک عکاس اهل چکسلواکی سابق از یک نوجوان تونسی به سال نزدیک به  1283شمسی بود که در اروپا بعنوان شناسه ای از قوم و نژاد عرب چاپ شده بود سر از مصر و سپس ایران در آورد.و با رسیدن به دست یک هنرمند ایرانی چون نام محمد را داشت عامدا یا قاصرا بعنوان تصویری از نوجوانی پیامبر ترسم و توزیع و پسندیده شد و خیلی سریع به عکس محبوب دیوار و گوشه رف و دربند و میز کار مبدل شد!

کار تا آنجا پیش رفت که نسخه ای از این تصویر به امام راحل اهدا شد! . بنا به روایت حجت الاسلام رحیمیان برخورد مثبت ایشان با این تصویر موجب تعجب وی شده بود! . چرایی پذیرش  این تمثال را میتوان چنین حدس زد که امام قبلا چهره پیامبر را در رویای صادقانه ای دیده بوده و هنگامیکه این عکس به ایشان عرضه شده  با رویای صادقه و توصیفات روایی شمایل آن حضرت تطابق داشته لذا از سوی امام بعنوان تمثال نگار به مکتب نرفته! پذیرفته شده است! . هرچند که امام از منبع ترسیم این نگاره بی اطلاع بوده است! .

 و اما با توجه به اینکه برما معلوم شده این تصویر یک نوجوان تونسی است چرا این نگاره شبیه تمثال مبارک پیامبر است ؟ در این باب می توان گفت که  در صدر اسلام دسته ای از اولاد امام حسن مجتبی علیه السلام برای در امان ماندن از آزار و اذیت امویان به تونس و مراکش مهاجرت کرده و در آنجا ساکن و منتشر شده اند بعید نیست که لنرت عکاس این عکس تصویری از نوادگان پیامبر را در تونس شکار کرده  که شباهت بی بدیلی به پیامبر داشته و عکاس بیخبر از داستان بوده است . همانطور که  روایات تاریخی  میگویند شبیه ترین خلق به رسول الله حضرت علی اکبر بود شاید این عکس نیز عکس یکی از سادات باشد تشابه بی نظیری به جد اعظمشان دارد!

و اما نکته درخور توجه اینکه این عکاس دو تا تصویر از این نوجوان مصری که گویا محمد نام داشته گرفته است .اولی تصویری نشسته که با توجه به در هم ریختگی و نامرتب بودن لباس سوژه - عقب رفتن لباس از روی دوش -معلوم است بدون خبر و بحالت طبیعی برداشت شده است و همین عکس در ایران به نگاره پیامبر تبدیل شد! (عکس شماره 1)و اما عکس دوم که سوژه لباس خود را مرتب کرده و حالت عکس پرسنلی و جدی بخود گرفته است متاسفانه بدست نگار گر ایرانی نرسید تا نگاره ای بی نقص از نوجوانی پیامبر اسلام  ارائه دهد! (عکس شماره 2). 

بد نیست بعنوان خاطره عرض کنم در دهه هفتاد بنده این نگاره را در کتابخانه سازمانی بر روی میز کتابدار دیدم و به او اعتراض کردم که این عکس نمی تواند با این وضعیت درهم ریخته و شلخته! عکس پیامبر باشد زیرا طبق روایات پیامبر از کودکی به آراستگی ظاهر و لباس بسیار اهمیت می داده است .ولی ایشان این استدلال را نپذیرفت تا اینکه چند سال بعد بطور تصادفی در نت متوجه اصل و فرع  داستان این تصویر شدم و چون در سرچ تصویری متوجه  داستان شدم بر آن آمدم تا با تحلیلی چرایی اقبال عمومی از این نگاره را برای شما باز گویم.هنوزم برای بنده قابل تصور نیست این عکس مربوط به پسر باشد چرا که ظرافت صورت سوژه و از سویی  دسته گلی که در زیر عمامه بناگوش جای خوش کرده نشان از مونث بودن سوژه دارد تا مذکر بودن وی ! زیرا از یک نوجوان پسر چنین کاری بعید بنظر میرسد آنهم از نژاد عرب! والله اعلم.

*ترجمه متن نوشته شده در حاشیه عکس کناری عکس 1 می گوید این پوستر در سال 1377 بعنوان عکس جوانی پیامبر در تهران خریداری شده است!

 

 

 

 

هایپرسن:فروشگاه مدرن مواد غذایی و بهداشتی تو ومن جغتای:تقاطع خیابان کشاورز باخیابان امام خمینی :چهار راه سرچشمه

یک شنبه 8 تير 1399برچسب:نگاره پیامبر, رسم, تصویر نوجوانی ,پیامبر اسلام ,پرتره , عکس , عکاس , اهل چکسلواکی , لندراک , سفر ,تجاری ,شام , سوریه , شایعه , جذب , حداکثری ,سرعت شایعه , نشر , منتشر ,کارت پستال ,امام خمینی , حجت الاسلام رحیمیان , سادات , چهره نورانی , حسنس , حسینی , علی اکبر , امام حسن علیه السلام , امام حسین علیه السلام , مصر , اروپا , نقاشی , تمثال مبارک ,نوادگان پیامبر , نگاره , نگارگری , حرام , اسلام , توسط راهب مسیحی, نوجوان تونسی, عکس پیامبر, 18 سالگی پیامبر ,13 سالگی پیامبر ,چرایی پذیرش نگاره پیامبر از سوی امام خمینی ,لنرت و لندراک,Picture,lehnert &lanrock,mohammad,the Prophet,,

|
 

گشتی در بهار 95 جغتای

هایپرسن:فروشگاه مدرن مواد غذایی و بهداشتی تو ومن جغتای:تقاطع خیابان کشاورز باخیابان امام خمینی :چهار راه سرچشمه

شنبه 3 خرداد 1399برچسب:,

|
 


باعرض خوشامد به شما عزيزان این وبلاگ بنا بران دارد که تصویری مثبت و منطقی و از شهر وطبيعت جغتای برای مشتاقان و خاطرخواهان ارائه نماید براي ارسال نظرات و درخواستهاي خود با ايميل sijoghatay@chmail.ir در ارتباط باشيد اگر عكسي از قديم نديمها داريد با گوشي با رزولوشن 640*480 عكس بگيريد و به ايميل ما ارسال نماييد .عزيزان روستانشين هم ميتوانند عكسهاي نقاط ديدنيشان را با توضيحات مكفي برايمان ارسال كنند تا در معرض نمايش قرار دهيم در ضمن از آنجاییکه اکثرهموطنان جغتای را به بصورت جغ تای تلفظ میکنند مجبور به نو آوری شدیم و جغتای را بصورت جغه تای داخل پرانتز نوشتیم تا تلفظ جغتای تسهیل شود .در ضمن برای راحتی دسترسی شما دامنه joghatay1414.ir را خریداری و بوبلاگ متصل کرده ایم تا براحتی بتوانید وبلاگ را پیدا کنید درضمن راجع به 1414 در پسوند وبسایت بگویم که جغتای بحساب ابجد میشود 1414 لذا ابتدا با جغتای آوردیم تا زمانیکه وبسایت مستقلی فراهم ساختیم و تنها از www.1414.ir استفاده کردیم برای بینندگان فلسفه آن واضح و مبرهن باشد ! در ضمن چون بحلوا هم نمک میزنند تصمیم گرفتیم گاها مشکلات را هم نشان دهیم تا گره گشایی پیدا شود و بار مردم را سبک سازد و هم بعضی ها فکر .... نکنند -درضمن جدول اوقات شرعي را كه پايين ملاحظه ميفرماييد با كليك بر روي ان مي توانيد به اوقات شرعي تمام روستاهاي تابعه شهرستان جغتاي دسترسي پيدا كنيد
sijoghatay@chmail.ir

 

 

آقا گل !

 

بهمن 1402
آذر 1399
آبان 1399
مهر 1399
شهريور 1399
مرداد 1399
تير 1399
خرداد 1399
فروردين 1399
اسفند 1398
بهمن 1398
دی 1398
شهريور 1398
فروردين 1398
تير 1397
ارديبهشت 1397
بهمن 1396
آذر 1396
آبان 1396
مهر 1396
شهريور 1396
خرداد 1396
ارديبهشت 1396
فروردين 1396
اسفند 1395
بهمن 1395
دی 1395
آذر 1395
آبان 1395
مهر 1395
شهريور 1395
مرداد 1395
تير 1395
خرداد 1395
ارديبهشت 1395
فروردين 1395
اسفند 1394
بهمن 1394
دی 1394
آذر 1394
آبان 1394
مهر 1394
شهريور 1394
مرداد 1394
تير 1394
خرداد 1394
ارديبهشت 1394
فروردين 1394
اسفند 1393
بهمن 1393
دی 1393
آذر 1393
آبان 1393
مهر 1393
شهريور 1393
مرداد 1393
تير 1393
خرداد 1393
ارديبهشت 1393
فروردين 1393
اسفند 1392
بهمن 1392
دی 1392
آذر 1392
آبان 1392
مهر 1392
شهريور 1392
مرداد 1392
تير 1392
خرداد 1392
ارديبهشت 1392
فروردين 1392
اسفند 1391
بهمن 1391
دی 1391
آذر 1391
آبان 1391
مهر 1391

 

 کمک به راه اندازی سی تی اسکن بیمارستان حضرت ولیعصر جغتای
 اگر با الحاق جغتای و جوین به استان خراسان شمالی موافق هستید به کمپین فارس من ملحق شوید
 گشتی در بهار 99 /پارک وحدت جغتای
 شهیدی که امام حسین علیه السلام خبر شهادتش را داده بود!
 چشم انداز میدان امام خمینی جغتای
 فرصت های سرمایه گذاری در شهرستان جغتای
 بخت جغتای و فرومد دوباره به هم گره خواهد خورد؟
 جریان زندگی در جغتای
 اجرای ۱۵ طرح با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در جغتای
 برداشت انگور از تاکستان‌های جغتای

 


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان سیمای جغتای و آدرس www.joghatay1414.ir> لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





هواشناسی جغتای انلاین
پایگاه اطلاع رسانی شهرداری جغتای
تامین اجتماعی (شعبه اقماری جغتای)
نمایندگی کانون قلمچی جغتای
وبلاگ نمايندگي مجاز سايپا در شهرستان جغتاي
پخش آنلاین قران با صدای اساتید مختلف بهمراه ترجمه انلاین
موسسه زلزله نگاری تهران
نکات ریز رانندگی و آموزش درست رانندگی توسط آقا
نکات ریز رانندگی و آموزش درست رانندگی توسط بانو
فرهنگ لغت ترکی جغتایی بفارسی
پیش بینی هوای 60روز آینده جغتای
پیش بینی هوای ده روز آینده جغتای
مصاف باشیطان
سايت هواشناسي اكيوودر ترجمه شده به فارسي
نماي ماهواره اي جغتاي1
نماي ماهواره اي جغتاي2
نماي ماهواره اي جغتاي3
تصوير ماهواره اي جغتاي
هواشناسی جهانی accuweather
قیافه جغتای از فضا!!!
پیش بینی اب و هوای جغتای بروایت هواشناسی جهانی
عکس ماهواره ای جغتای

 

هواشناسی
پخش آنلاین قران با صدای اساتید مختلف بهمراه ترجمه انلاین
با انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی اشنا شوید
پیش بینی هوای ده روز آینده جغتای با تعیین مقدار درصد بارندگی
پرسمان جوابگوی هرنوع شبهه و سوالی
بی بی سی وطنی!BBC.ir
روزنامه شهر آرا(روزنامه شهرداری مشهد)
روزنامه قدس
روزنامه خراسان
iran gps map

 

RSS 2.0

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

جدید ترین سایت عکس

زیباترین سایت ایرانی

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی

 

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 421
بازدید دیروز : 557
بازدید هفته : 978
بازدید ماه : 3741
بازدید کل : 239975
تعداد مطالب : 761
تعداد نظرات : 71
تعداد آنلاین : 1

تالار گفتگوی اندیشوران و دلدادگان جغتای

سیمای جغتای

نمايندگي مجاز فروش و خدمات پس از فروش سايپا

پیج رنک سایت joghatayphotos.loxblog.com/